• Посилання скопійовано

110 млн грн - загальна сума допомоги по частковому безробіттю на всіх роботодавців

За пропозиції сторони роботодавців суму коштів для виплати допомоги по частковому безробіттю збільшено у 10 разів з 10,3 млн до 110 млн грн

110 млн грн - загальна сума допомоги по частковому безробіттю на всіх роботодавців

Сьогодні під час засідання правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття сторона роботодавців запропонувала, а сторони профспілок та Уряду підтримали нашу пропозицію щодо збільшення суми коштів для компенсації роботодавцям допомоги по частковому безробіттю з 10,3 мільйонів до 110 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що саме за активної позиції роботодавців, які проаналізували та узагальнили найкращі практики міжнародних партнерів щодо підтримки бізнесу у період пандемії COVID-19, була поновлена програма допомоги по частковому безробіттю - поки єдиного діючого механізму стримування та збереження робочих місць.

За рахунок коштів Фонду страхування на випадок безробіття можливо буде зберегти в реальних складних умовах робочі місця та стримати зменшення трудового потенціалу.

У разі втрати працівниками частини заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення тривалості робочого часу у зв'язку із зупиненням (скороченням) виробництва через карантин, роботодавець може звернутись до місцевої служби зайнятості за місцем реєстрації як платника ЄСВ для отримання відшкодування.

Раніше Федерація роботодавців України також виступала з відповідним зверненням щодо надання додаткових коштів з Державного бюджету України до Міністерства фінансів України та в подальшому буде наполягати на збільшенні суми зазначеної допомоги з тим, щоб забезпечити реальний запит бізнесу у цих коштах.

Також Федерація роботодавців України як суб`єкт погодження актів відповідно до регламенту КМУ та Генеральної угоди працює з МЕРТ над практичною реалізацією цього механзіму - розробкою Порядку надання допомоги по частковому безробіттю.

***

Від редакції:

Наразі на сайті Фонду безробіття не опубліковано текст постанови правління щодо внесення відповідних змін до бюджету Фонду. Але на сайті міститься інформація про проведення позачергового засідання щодо змін до бюджету Фонду на 2020 рік. Слідкуємо за розвитком подій.

Джерело: Федерація роботодавців України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»