• Посилання скопійовано

Втрату заробітку через карантинну відпустку без збереження зарплати планують компенсувати за рахунок бюджету

Працівникам будуть виплачувати компенсацію за перебування у відпустці без збереження зарплати під час карантину

Втрату заробітку через карантинну відпустку без збереження зарплати планують компенсувати за рахунок бюджету

Мінекономіки напрацювало законопроект, який має посилити соцзахист населення в період карантину через коронавіс. На сайті Федерації профспілок з’явився текст відповідного законопроекту.

За позицією Міністерства, в результаті карантинних обмежень загальна кількість працівників, які можуть найближчим часом залишитися без роботи та зарплати, налічуватиме приблизно 1,2 млн осіб.

Зокрема, за законопроектом буде внесено зміни до ст. 26 Закону про відпустки. Зокрема, в цій нормі буде введено нову четверту частину. За нею працівникам за час відпустки без збереження зарплати на час карантину за згодою сторін  буде здійснюватися компенсація частини втраченого заробітку.

Але законопроектом не встановлюється ні розмір, ні алгоритм розрахунку. Порядок надання допомоги буде затверджено Урядом вже після прийняття законопроекту. Проте вказано, що така компенсація буде здійснюватися за рахунок бюджету.

Окремо в пояснювальній записці наголошено, що для її виплати потрібно збільшити видатки Держбюджету від 4 до 16 млрд грн. 

У разі прийняття цей Закон набере чиності з дня його опублікування.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»