• Посилання скопійовано

Оформлення виплат допомоги з безробіття у «Дії»: новий сервіс від Мінцифри

Через «Дію» можна отримати статус безробітного та оформити виплати допомоги із безробіття онлайн

Оформлення виплат допомоги з безробіття у «Дії»: новий сервіс від Мінцифри

Мінцифри  повідомило про нову електронну послугу на порталі Дія!

Відсьогодні можна отримати статус безробітного та оформити виплати допомоги із безробіття онлайн.

Оформлення допомоги із безробіття онлайн стало можливим завдяки постанові «Про реалізацію експериментального проєкту щодо реалізації прав громадян на соціальний захист від безробіття», яку сьогодні ухвалив Кабмін.

Щоб скористатись послугою, необхідно авторизуватись у кабінеті користувача на порталі Дія за допомогою кваліфікованого електронного підпису, електронної системи ідентифікації BankID чи MobileID.

Під час карантину статус безробітного та призначення відповідної допомоги із безробіття можна отримати протягом одного дня за поданням однієї заяви онлайн. Потрібно буде лише заповнити анкету. Вона допоможе визначити перелік документів, які вам необхідно буде додати до автоматично сформованої заяви.

Сповіщення про результат надійде вам на електронну пошту, смс-повідомленням на телефон, а також відобразиться в особистому кабінеті на порталі Дія.

Після карантину буде змінено час розгляду заяви. Також з’явиться функціонал для прямої комунікації менеджера ДСЗ та користувача щодо пошуку роботи.

Користуйтеся електронними послугами, обов’язково дотримуйтеся карантину та слідкуйте на новинами Мінцифри.

Проєкт реалізований у партнерстві Міністерства цифрової трансформації, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України спільно з Державна служба зайнятості та за підтримки проєкту USAID/UK aid TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.

Джерело: Мінцифри

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»