• Посилання скопійовано

Правила видачі е-лікарняних новоприйнятим працівникам змінять

ПФУ обіцяє вирішити проблему з е-лікарняними для новоприйнятих працівників, але поки навіть проєкту немає

Правила видачі е-лікарняних новоприйнятим працівникам змінять

Наразі з нарахуванням лікарняних новоприйнятих працівників виникають проблеми. Фахівці ПФУ вже вказували, що при прийнятті особи обов’язково потрібно подавати повідомлення про прийняття на роботу за будь-якими типами трудових договорів (з трудовою книжкою, без неї, договір цивільно-правового характеру). 

При переведенні працівників на інші посади у Додатку 5 до єдиної звітності потрібно вказувати тільки дати початку роботи на новій посаді з проставлянням ознаки «1» у графі «Переведено, призначено на іншу посаду або роботу, переміщено до іншого підрозділу». Вказання дати припинення на попередній посаді та підстави про звільнення призведуть до помилки «Відсутній страхувальник».

Про це ми вказували тут.

 

Що вказав ПФУ?

ПФУ надав роз'яснення щодо цієї ситуації. У листі ПФУ від 07.09.2021 р. №26471-25682/О-05/8-2800/21 вказано, що  наразі вони спільно з Мінсоцполітики, ДПС, МОЗ опрацьовують зміни до Порядку організації ведення Електронного реєстру листків непрацездатності та надання інформації з нього, затвердженого постановою КМУ від 17.04.2019 р. №328. Зокрема, в частині формування е-лікарняного за інформацією повідомлення про прийняття працівника на роботу. 

Але як вирішувати проблему в поточному часі, ПФУ не вказав. 

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»