• Посилання скопійовано

Хто з ФОПів не буде сплачувати ЄСВ під час війни?

Податківці навели деталі пакету рішень Уряду щодо підтримки бізнесу під час війни. Звільнення від ЄСВ стосуватиметься фізосіб-«єдинників» І та ІІ груп, а також фізосіб-«єдинників» ІІІ групи, які є роботодавцями

Хто з ФОПів не буде сплачувати ЄСВ під час війни?

Податківці у ЗІР зауважили, що Уряд, на виконання доручення Президента Володимира Зеленського, сформував пакет рішень, які мають підтримати український бізнес під час війни, зокрема:

  • фізичні особи-підприємці першої та другої груп на час воєнного стану та протягом року після його завершення будуть звільнені від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок);
  • підприємства та фізичні особи-підприємці третьої групи будуть звільнені від сплати єдиного внеску за найманих працівників, які були призвані до лав Збройних Сил України, інших збройних формувань (в тому числі територіальної оборони). Єдиний внесок буде сплачено за рахунок держави.

 

Від редакції: але таке звільнення має бути впроваджено через прийняття відповідного закону. Наразі Урядом не подано навіть тексту законопроекту до ВРУ. Про це повідомимо додатково. Нагадаємо, що граничним строком для сплати ЄСВ за І квартал є 19 квітня.

***

Читайте також: Звільнення від РРО всіх ФОПів та сплати ЄСВ «єдинників» І та ІІ груп на час війни: нові ініціативи Уряду

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»