• Посилання скопійовано

Порядок перевірки банками сплати ЄСВ при виплаті зарплати оновлять

Нарешті ДПС вирішила оновити порядок перевірки банками сплати ЄСВ при виплаті зарплати. Зокрема, зміниться межа ЄСВ з 1/3 на 1/5 від суми у платіжці для дозволу банків виплачувати зарплату

Порядок перевірки банками сплати ЄСВ при виплаті зарплати оновлять

ДПС оприлюднила проєкт наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку прийняття надавачами платіжних послуг на виконання платіжних інструкцій на виплату заробітної плати» (далі – проєкт наказу). 

Проєкт наказу розроблено з метою приведення нормативно-правової бази Мінфіну у відповідність до норм чинного законодавства України та удосконалення її щодо затвердження Порядку прийняття надавачами платіжних послуг на виконання платіжних інструкцій на виплату заробітної плати (далі – Порядок), запровадження електронної форми довідки-розрахунку для видачі (перерахування) коштів для виплати заробітної плати; визнання наказу Міністерства доходів і зборів України від 09.09.2013 р. №453 «Про затвердження Порядку прийняття банками на виконання розрахункових документів на виплату заробітної плати», зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 17 вересня 2013 року за №1602/24134 (далі – Порядок №453), таким, що втратив чинність. 

Проєкт наказу передбачає затвердження Порядку, який відповідатиме чинним нормам Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», прийняття якого врегульовує проблему щодо наявної на сьогодні в Порядку №453 невідповідності вимоги щодо сплати єдиного внеску у розмірі не менше 1/3 суми коштів для виплати заробітної плати як такої, що суперечить чинному законодавчо встановленому розміру єдиного внеску. 

Зокрема, якщо в платіжних інструкціях, документах на переказ готівки або повідомленнях про спрямування коштів з єдиного рахунку сума єдиного внеску менша ніж добуток суми коштів для виплати заробітної плати та розміру єдиного внеску, встановленого абзацом першим частини п’ятої статті 8 Закону, надавачі платіжних послуг приймають від платників єдиного внеску грошові чеки та/або платіжні інструкції на видачу (перерахування) коштів для виплати заробітної плати разом з електронною довідкою-розрахунком або оригіналом довідки-розрахунку, погодженим з контролюючим органом за місцем взяття на облік платника єдиного внеску.

Також проєкт наказу передбачає надання можливості платникам єдиного внеску отримувати довідку-розрахунок для видачі (перерахування) коштів для виплати заробітної плати як у паперовій формі, так і в електронній. 

Крім цього, використовуються нові терміни, запроваджені Законом України «Про платіжні послуги», зокрема терміни «платіжна інструкція», «надавач платіжних послуг». 

Проєкт наказу оприлюднений на офіційній сторінці Міністерства фінансів України в мережі Інтернет.

Зауваження та пропозиції стосовно змісту проєкту наказу просимо надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього оголошення за наступними адресами: 

Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2,

е-mail: doroshkova@minfin.gov.uaesvdfs@gmail.com

Державна регуляторна служба України, 01001, м. Київ-11, вул. Арсенальна, 9/11, е-mail: inform@dkrp.gov.ua

 

Додаткові матеріали

Проєкт наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку прийняття надавачами платіжних послуг на виконання платіжних інструкцій на виплату заробітної плати» (Завантажити)

ПОРЯДОК прийняття надавачами платіжних послуг на виконання платіжних інструкцій на виплату заробітної плати (Завантажити)

Додаток 1 до Порядку (Завантажити)

Додаток 2 до Порядку (Завантажити)

Додаток 3 до Порядку (Завантажити)

***

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»