• Посилання скопійовано

Член фермерського господарства почав перебувати у трудових відносинах: що з обліком ЄСВ?

Член фермерського господарства, який уклав трудовий договір з роботодавцем, повинен знятись з обліку платника ЄСВ

Член фермерського господарства почав перебувати у трудових відносинах: що з обліком ЄСВ?

ДПС у Черкаській області повідомляє, що члени фермерського господарства, якщо вони не є особами, які підлягають страхуванню на інших підставах, визначено платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ) і такі платники зобов’язані стати на облік в контролюючих органах як платники ЄВ.

На членів фермерських господарств поширюються обов’язки, визначені п. 1 ч. 2 ст. 6 Закону №2464 щодо своєчасного та в повному обсязі нарахування, обчислення і сплати ЄВ.

Не є платниками ЄВ члени фермерського господарства, якщо вони одночасно є застрахованими особами і за них роботодавцями сплачується ЄВ із суми нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, та/або суми винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами.

Таким чином, член ФГ, який перебуває на обліку як платник єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, у разі укладення ним трудового договору з роботодавцем, повинен подати до податкового органу заяву про зняття його з обліку  як платника єдиного внеску за формою №7-ЄСВ та знятись з обліку у порядку, визначеному розд. V Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.11.2014.

За інформацією загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу.

Джерело: ДПС у Черкаській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»