• Посилання скопійовано

Процедуру об'єднання ФСС та ПФУ в одну структуру розблоковано

ВРУ не підтримала проєкти постанови щодо скасування рішення про прийняття законопроєкту №3663 щодо об’єднання адмінструктури ПФУ та ФСС для скорочення адміністративних видатків та підвищення ефективності виконання ключових функцій фондів

Процедуру об'єднання ФСС та ПФУ в одну структуру розблоковано

Нагадаємо, що 21 вересня ВРУ прийняла у ІІ читанні законопроєкт №3663 «Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування" (нова редакція) та інших законодавчих актів України». 

А 22 вересня народні депутати з партії «Батьківщина» зареєстрували три проєкти постанов №3663-П, 3663-П13663-П2 щодо скасування прийняття законопроєкту №3663. Відповідно поки ці всі проєкти не будуть розглянуті на засіданні ВРУ підпис законопроєкту залишиться заблокованим. 

5 жовтня всі перелічені проєкти постанов ВРУ було розглянуто на засіданні ВРУ, але 7 жовтня народні депутати їх не підтримали. 

Станом на сьогодні законопроєкт №3663 вже підписав спікер ВРУ та його направлено на підпис Президенту. 

Метою його є зміцнення фінансової стійкості та покращення надання страхових виплат в системі державного соціального страхування за рахунок:

  • покращення адміністрування в системі загальнообов'язкового соціального страхування працюючих громадян внаслідок зменшення адміністративних структур управління;
  • запровадження єдиної системи управління коштами та єдиної інформаційної системи;
  • посилення державного контролю за використанням коштів соціального страхування.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»