• Посилання скопійовано

МОЗ підкоригує порядок видачі е-лікарняних «Вагітність та пологи»

СПО профспілок оприлюднило проєкт змін до Порядку формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність. Планується удосконалити процес видачі медвисновку про тимчасову непрацездатність категорії «Вагітність та пологи» та врегулювати строк їх дії

МОЗ підкоригує порядок видачі е-лікарняних «Вагітність та пологи»

У зв'язку з впровадження електронних лікарняних та цифровізації процесів фіксування фактів тимчасової непрацездатності було виявлено низку питань, що виникали в процесі формування медичного висновку про тимчасову непрацездатність за категорією «Вагітність та пологи» для різних випадків з урахуванням часу звернення жінки за медичною допомогою.

Крім того, заклади охорони здоров'я стикаються зі складнощами при визначенні, який саме лікар має формувати медичний висновок про тимчасову непрацездатність для жінки при різних ситуаціях. Тому потребує уточнення процес формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність категорії «Вагітність та пологи» саме в частині визначення чіткого переліку медичних працівників, які можуть формувати такі медичні висновки.

З огляду на це, розроблено  проєкт Наказу МОЗ «Про затвердження Змін до Порядку формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я». Його оприлюднило для обговорення СПО профспілок.

Зокрема, уточнено, що медичний висновок категорії «Вагітність та пологи» формується на підставі медичного запису про медогляд пацієнтки, надання консультації або лікування, внесеного до електронної системи охорони здоров'я одним із таких лікуючих лікарів:

  • лікарем, який веде вагітність;
  • лікарем суб'єкта господарювання, у якому пацієнтці надається спеціалізована медична допомога у стаціонарних умовах при вагітності;
  • лікарем, який надає допомогу при пологах;
  • лікарем суб'єкта господарювання, у якому пацієнтці спеціалізована медична допомога у стаціонарних умовах при ускладнення в післяпологовий період.

Також уточнено строки, на які формують медичний висновок категорії «Вагітність та пологи».

У разі затвердження цей наказ набере чинності з дня офіційного опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»