• Посилання скопійовано

Роботодавець не має можливості оплатити лікарняний: чи будуть наслідки?

Якщо роботодавець з незалежних від нього причин не зміг виплатити лікарняні під час війни, то відповідальності не буде

Роботодавець не має можливості оплатити лікарняний: чи будуть наслідки?

Як діяти, якщо роботодавець наразі не має можливості оплатити тимчасову непрацездатність? Відповідає Держпраці у Київській області.

Якщо страхувальник (роботодавець) не має можливості перевіряти дані в особистому кабінеті на сайті Пенсійного фонду України фактично з незалежних від нього причин (відсутність доступу до інтернету у зв’язку із воєнним станом), відповідно не може виконати вимоги щодо своєчасного розгляду документів й прийняття рішення щодо виплати допомоги працівнику, тому відповідальності за таку затримку він не несе до закінчення обставин.

Разом із тим, після відновлення доступу до кабінету страхувальника роботодавець зобов’язаний виконати свої обов’язки щодо матеріального забезпечення.

***

Читайте також: Немає можливості виплатити зарплату через бойові дії: чи будуть наслідки?

Джерело: Держпраці у Київській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»