• Посилання скопійовано

Для погашення боргів ФСС з лікарняних та декретних Уряд виділив додаткові кошти

КМУ ухвалив постанову, що дозволить протягом грудня 2022 року спрямувати на дані виплати більш ніж 3,5 млрд грн додаткового ресурсу, і повністю вирішити проблему цієї заборгованості у поточному році

Для погашення боргів ФСС з лікарняних та декретних  Уряд виділив додаткові кошти

За інформацією Мінсоцполітики, з метою погашення значної заборгованості по виплатах по тимчасовій непрацездатності (лікарняних) і по вагітності та пологах, яка утворилась у Фонді соціального страхування у 2022 році, Кабінет Міністрів України, за ініціативою Міністерства соціальної політики, ухвалив постанову, що дозволить протягом грудня 2022 року спрямувати на дані виплати більш ніж 3,5 млрд грн додаткового ресурсу, і таким чином, повністю вирішити проблему цієї заборгованості у поточному році. 

Відповідна постанова Кабінету Міністрів України “Деякі питання забезпечення здійснення страхових виплат та соціальних послуг за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням”, була схвалена на засіданні Уряду 30 листопада.  

Це дозволить повністю врегулювати проблему накопиченої заборгованості за неоплаченими лікарняними та допомозі по вагітності і пологах, яка протягом 2022 року утворилась у Фонді соціального страхування, який до 1 січня 2023 року є відповідальним за здійснення таких виплат. 

 

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»