• Посилання скопійовано

Капіталізацію платежів щодо зобов'язань перед потерпілими на виробництві здійснюють до ПФУ

Підприємства у процесі ліквідації мають сплачувати капіталізовані платежі, що виникли з їхніх зобов’язань внаслідок заподіяння шкоди життю та здоров’ю працівників, до ПФУ

Капіталізацію платежів щодо зобов'язань перед потерпілими на виробництві здійснюють до ПФУ

Підприємства у процесі ліквідації мають сплачувати капіталізовані платежі, що виникли з їхніх зобов’язань внаслідок заподіяння шкоди життю та здоров’ю працівників, до Пенсійного фонду України. 

Відповідні зміни внесено постановою КМУ від 04.02.2023  №95 у зв’язку із припиненням Фонду соціального страхування України. 

Як і раніше, капіталізацію платежів розраховують відповідно до порядку, затвердженому постановою КМУ від 04.12.2019 №986, з огляду на внесені зміни – зокрема, відтепер під час обчислення не враховують  витрати на санаторно-курортне лікування та забезпечення потерпілих автомобілями.

Довідково. У разі ліквідації підприємства, чиї працівники отримали травми внаслідок виробничого нещасного випадку або набули професійне захворювання, до роботодавця висуваються кредиторські вимоги. Такі грошові зобов’язання підприємств мають забезпечити здійснення страхових виплат для їхніх працівників, які повністю або частково втратили працездатність на роботі, або для їхніх сімей у разі смерті потерпілих. Сума капіталізованих платежів розраховується виходячи із заробітної плати потерпілого, відсотка втрати працездатності та необхідних виплат.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»