• Посилання скопійовано

В особистому кабінеті статус лікарняного - «готово до сплати»: коли чекати коштів?

Статус листка непрацездатності «готово до сплати» вказує на те, що страхувальник може працювати з ним для нарахування коштів. Після опрацювання заяви-розрахунку кошти буде спрямовано ПФУ роботодавцю на спеціальний рахунок для зарахування страхових виплат

В особистому кабінеті статус лікарняного - «готово до сплати»: коли чекати коштів?

Пенсійний фонд України пояснює, що статус листка непрацездатності «готово до сплати» вказує на те, що страхувальник може працювати з ним для нарахування коштів. 

Коли такий статус з’явиться, роботодавець має сформувати на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України заяву-розрахунок на фінансування відповідного виду допомоги та надіслати її до Фонду. 

Після опрацювання заяви-розрахунку кошти буде спрямовано Пенсійним фондом України роботодавцю на спеціальний рахунок для зарахування страхових виплат. 

Після отримання цих коштів від Фонду роботодавець виплачує їх застрахованій особі.

Читайте також:

Коли страхувальники зможуть подавати повідомлення про виплачені лікарняні до ПФУ?

Як організувати роботу з призначення та здійснення страхових виплат: відповідь ПФУ

 

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»