• Посилання скопійовано

Нюанси отримання витягу з реєстру страхувальників

Запит за формою №1-ЗРС подає особисто платник ЄСВ до територіального органу ДПС за основним місцем обліку платника єдиного внеску або до іншого контролюючого органу

Нюанси отримання витягу з реєстру страхувальників

Південне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків розповідає, що форму запиту про отримання витягу з реєстру страхувальників (далі – Запит) визначає Порядок надання інформації з реєстру страхувальників Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, затверджений наказом Мінфіну від 21.07.2017 №651, постановою правління ПФУ від 21.07.2017 №16-1 (далі – Порядок) (абзац третій п. 2 розд. І Порядку).

Згідно з п. 1 розд. ІІ Порядку Запит подається за формою №1-ЗРС (додаток 1 до Порядку) одним із таких способів:

  • особисто платником єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) та/або застрахованою особою чи уповноваженою на це особою до територіального органу Державної податкової служби України (далі – контролюючий орган) за основним місцем обліку платника єдиного внеску або до іншого контролюючого органу;
  • надсилається поштою до контролюючого органу за основним місцем обліку платника єдиного внеску або до іншого контролюючого органу;
  • в електронній формі засобами електронного зв’язку.

Платники єдиного внеску, які уклали з відповідним контролюючим органом договір про визнання електронних документів, та/або застраховані особи можуть подати Запит засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням Законів України від 05.10.2017  №2155-VІIІ «Про електронні довірчі послуги» зі змінами та доповненнями та від 22.05.2003  №851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг» зі змінами та доповненнями.

На вебпорталі ДПС у рубриці Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр форм електронних документів розміщено електронні форми Запиту, які формуються за ідентифікаторами форм:

  • F1303801 (для фізичних осіб),
  • J1303801 (для юридичних осіб).

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»