• Посилання скопійовано

Мінекономіки пропонує підвищити мінімальний розмір допомоги по безробіттю

Мінекономіки розробило проєкт постанови КМУ "Про встановлення мінімального розміру допомоги по безробіттю під час воєнного стану та внесення зміни до пункту 7 Порядку надання допомоги по безробіттю"

Мінекономіки пропонує підвищити мінімальний розмір допомоги по безробіттю

Протягом останніх років відбувається посилення інфляційних процесів. Так, інфляція на споживчому ринку за 2021 рік у цілому становила 10,0%, за 2022 рік – 26,6%. Водночас останнє підвищення мінімального розміру допомоги по безробіттю відбулося у 2020 році.

З огляду на це, Мінекономіки розроблено проєкт постанови Кабінету Міністрів України “Про встановлення мінімального розміру допомоги по безробіттю під час воєнного стану та внесення зміни до пункту 7 Порядку надання допомоги по безробіттю”.

Ним пропонується встановити, починаючи з 31 липня 2023 року на час воєнного стану, мінімальний розмір допомоги по безробіттю:

У Порядку надання допомоги по безробіттю уточнюється, що під час воєнного стану внутрішньо переміщеним особам або особам, які перебувають на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, і які не мають документів та відомостей про періоди страхового стажу, трудової діяльності, заробітну плату (дохід, грошове забезпечення) допомога по безробіттю призначається в мінімальному розмірі, що встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Після надходження документів та відомостей про страховий стаж, заробітну плату (дохід, грошове забезпечення) тривалість виплати та розмір допомоги по безробіттю для зазначених категорій осіб переглядаються відповідно до законодавства.

Для зазначених категорій осіб мінімальний розмір допомоги по безробіттю не переглядається у бік зменшення.

Під час воєнного стану тривалість та розмір допомоги по безробіттю, для осіб, визначених в абзаці другому частини третьої статті 22 Закону, встановлюються на загальних підставах відповідно до Закону.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»