• Посилання скопійовано

Законодавство оновлять через ліквідацію ФСС

Уряд схвалив проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо загальнообов’язкового державного соціального страхування»

Законодавство оновлять через ліквідацію ФСС

5 вересня Уряд ухвалив законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо загальнообов’язкового державного соціального страхування. Про це повідомив Тарас Мельничук у своєму Телеграм-каналі

Законопроєктом пропонується внести зміни до низки законодавчих актів України з метою приведення їх у відповідність до Закону України від 21.09.2022 р. №2620-IX «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообовʼязкове державне соціальне страхування» та Закону України «Про загальнообовʼязкове державне пенсійне страхування», якими передбачено припинення з 01.01.2023 діяльності Фонду соціального страхування України та управлінь виконавчої дирекції Фонду  та виконання функцій у сфері загальнообовʼязкового державного соціального страхування у звʼязку з тимчасовою втратою працездатності та загальнообовʼязкового державного соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, Пенсійним фондом України та його територіальними органами.

Крім того, пропонується внести зміни до ЗУ «Про природно-заповідний фонд України», якими виключити норми з посиланням на раніше діюче законодавство та визначити, що посадові особи служби державної охорони природно-заповідного фонду підлягають загальнообовʼязковому державному соціальному страхуванню відповідно до законодавства про загальнообовʼязкове державне соціальне страхування тощо.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»