• Посилання скопійовано

Як дізнатися про розмір вашого страхового стажу? Консультує ПФУ

Найпростіше це зробити онлайн і для цього існують три способи, кожен з яких вимагає реєстрації на порталі ПФУ. Тобто, спочатку вам треба зареєструватися і отримати на сайті ПФУ особистий кабінет. А далі йти за рекомендаціями від фахівців

Як дізнатися про розмір вашого страхового стажу? Консультує ПФУ

Фахівець Фонду зазначила, що для перевірки страхового стажу застрахованій особі необхідно авторизуватись на вебпорталі Пенсійного фонду України як фізична особа, зайти в особистий кабінет та обрати один із способів:

1 спосіб:

Обрати розділ «Мій страховий стаж» у вертикальному меню зліва: тут вказано страховий стаж за даними персоніфікованого обліку з 2004 року.

2 спосіб:

Обрати в розділі «Комунікації з ПФУ» пункт «Запит на отримання електронних документів»,

Вибрати тип звернення «Довідка про трудовий та страховий стаж», після чого заповнити необхідні поля в екранній формі і натиснути кнопку «Відправити до ПФУ»,

Отримати довідку в розділі «Звернення», де відображені відомості про страховий стаж за даними персоніфікованого обліку з 2004 року.

3 спосіб:

Обрати піктограму «Налаштування» справа вверху,

Вибрати «Профіль користувача» з випадаючого меню,

У закладці «Страхові дані» Ви побачите весь загальний страховий стаж, в тому числі за умови трудової діяльності до 2004 року та оцифровки трудової книжки.

 

Довідково: У разі, якщо за період з 1 липня 2000 року по 31 грудня 2016 року в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування відсутні відомості, необхідні для обчислення страхового стажу військовослужбовцям (крім військовослужбовців строкової військової служби), поліцейським, особам рядового і начальницького складу відповідно до Закону №1058, страховий стаж обчислюється на підставі довідки про проходження військової служби та про сплачені суми страхових внесків.

***

Читайте також: Страховий стаж: як його отримати та для яких виплат він потрібен?

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»