• Посилання скопійовано

ФОП подав довідковий додаток з ЄСВ для призначення пенсії: як бути з річною звітністю?

Подання Додатка 1 зі статусом «Довідкова» не звільняє платника ЄСВ від обов’язку подання за річний період до контролюючого органу у складі Декларації Додатка 1 з типом «Звітна»

ФОП подав довідковий додаток з ЄСВ для призначення пенсії: як бути з річною звітністю?

Податківці у підкатегорії 108 ЗІР підкреслили, що для призначення пенсії фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку першої – третьої груп подають протягом року Податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця, затверджену наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 578 зі змінами та доповненнями (далі – Декларація), з типом «Звітна» з позначкою «Довідково», у складі якої формують додаток 1 «Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» (далі – Додаток 1) з типом форми «призначення пенсії».

Декларація, у складі якої формується Додаток 1 з типом форми «призначення пенсії», подається у разі призначення пенсії протягом року за період з дня закінчення попереднього звітного періоду до дати формування заяви на призначення пенсії.

При цьому подання у складі Декларації з типом «Звітна» як «Довідково» Додатка 1 з типом форми «призначення пенсії» не звільняє платника єдиного внеску від обов’язку подання за звітний період (календарний рік) до контролюючого органу у складі Декларації Додатка 1 з типом «Звітна» в терміни, визначені Податковим кодексом України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями.

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»