• Посилання скопійовано

МОЗ підкоригувало порядок видачі (формування) листків непрацездатності (зміни діють з 27 лютого)

За наявності у будь-якому з медвисновків відмітки про алко- та/або наркотичне сп'яніння як причини виникнення тимчасової непрацездатності відомості про неї відображаються у всіх лікарняних, що становлять один страховий випадок

МОЗ підкоригувало порядок видачі (формування) листків непрацездатності (зміни діють з 27 лютого)

МОЗ наказом від 15.01.2024 №78 (зареєстрований у Мін'юсті 29.01.2024 за №152/41497) внесло зміни до Порядку видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності. Згодом його одразу було підкориговано ще наказом МОЗ від 02.02.2024 №173.

Зокрема, у Порядку зазначено, що за наявності у будь-якому із медичних висновків, на підставі яких сформовано листки непрацездатності, що становлять один страховий випадок, відмітки про наявність алкогольного та/або наркотичного сп'яніння як причини виникнення тимчасової непрацездатності відомості про неї відображаються у всіх листках непрацездатності, що становлять один страховий випадок.

Також уточнено, що на підставі даних медичних висновків, які становлять один випадок тимчасової непрацездатності та які містять посилання на запис у Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я про попередній медичний висновок, формуються листки непрацездатності як продовження випадку непрацездатності в порядку черговості, незалежно від статусу раніше сформованих листків непрацездатності (крім статусу "сформовано помилково") (тобто прибрано "в період до 01 травня 2022 року").

Накази наберуть чинності з дня його офіційного опублікування. 27 лютого їх опубліковано в "Офіційному віснику". Тож з цієї дати діють зміни.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»