• Посилання скопійовано

Перед сплатою ЄСВ перевіряйте дані про реєстрацію в ДПС, аби не помилитися

На дату подання звітності та сплати ЄСВ бажано перевірити інформацію щодо місця обліку на сайті ДПС в е-сервісі «Електронний кабінет»/«Реєстри»/«Дані про взяття на облік платників податків» та «Реєстр страхувальників»

Перед сплатою ЄСВ перевіряйте дані про реєстрацію в ДПС, аби не помилитися

Нещодавно в  Мирноградській державній податковій інспекції ГУ ДПС у Донецькій області відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія». Темою чергового сеансу стало питання стосовно сплати ЄСВ за новим(основним) місцем обліку у разі зміни місцезнаходження.

Передусім фахівець звернула увагу на те, що у разі зміни протягом бюджетного року місцезнаходження або місця проживання платника податків, внаслідок якої змінюються адміністративно-територіальна одиниця та контролюючий орган, в якому на обліку перебуває платник податків (адміністративний район), сплата єдиного внеску здійснюється за новим (основним) місцем обліку.

Вона зазначила, що на дату подання звітності та сплати єдиного внеску бажано перевірити інформацію щодо місця обліку на офіційному вебпорталі ДПС в електронному сервісі «Електронний кабінет»/«Реєстри»/«Дані про взяття на облік платників податків» та «Реєстр страхувальників».

І підкреслила, що у випадках помилкової сплати сум єдиного внеску повернення коштів здійснюється відповідно до Порядку зарахування у рахунок майбутніх платежів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування або повернення надміру та/або помилково сплачених коштів, затвердженого наказом Мінфіну від 23.07.2021 № 417 (далі - Порядок №417).

Повернення сум ЄСВ здійснюється на підставі заяви платника про таке  повернення. Заява про повернення коштів з рахунку 3556 подається до територіального органу ДПС за місцем обліку надміру та/або помилково сплачених коштів, за формою, визначеною в додатку 1 до Порядку № 417.

До заяви платник обов’язково додає копію розрахункового документа (квитанції, платіжної інструкції тощо), що підтверджує сплату коштів на рахунок 3556. Копію цього документа платник засвідчує особисто. У разі подання заяви в електронному вигляді копія також має бути електронною.

Заява  подається за місцем обліку надміру та/або помилково сплачених сум ЄСВ особисто платником єдиного внеску чи уповноваженою на це особою, а саме:

  • на паперових носіях поштою;
  • в електронній формі з дотриманням вимог законодавства щодо  електронного документообігу та електронних довірчих послуг в електронному кабінеті платника через «Листування з ДПС» (заяву та платіжний документ сканують одним файлом у форматі pdf та надсилають 0599 Донецька область).

Фахівець також закликала до подання декларації в електронному вигляді та нагадала, що можна скористатися електронними сервісами ДПС, зокрема Електронним кабінетом за посиланням  https://cabinet.tax.gov.ua/ та порадила не зволікати і вчасно потурбуватися про отримання або подовження електронного підпису.

Джерело: ДПС у Донецькій області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»