• Посилання скопійовано

Чи можна використовувати е-трудову книжку для страхового стажу при нарахуванні лікарняних?

Роботодавець при обчисленні страхового стажу для визначення розміру лікарняних за період до 1 січня 2004 року повинен користуватися даними трудової книжки, у т. ч. в е-формі

Чи можна використовувати е-трудову книжку для страхового стажу при нарахуванні лікарняних?

Чи можна використовувати для обчислення страхового стажу до 2004 року при оплаті лікарняних електронну трудову книжку працівника, яка розміщена в кабінеті роботодавця на вебпорталі Пенсійного фонду України?

ПФУ відповідає: так, роботодавець при обчисленні страхового стажу для визначення розміру допомоги по тимчасовій непрацездатності за період до 1 січня 2004 року повинен користуватися даними трудової книжки, у тому числі в електронній формі. 

Крім того, страхувальник може використовувати інші дані про періоди страхового стажу з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»