• Посилання скопійовано

В яких випадках податківці мають право не повертати помилково сплачений ЄСВ?

Не підлягають поверненню помилково та/або надміру сплачені суми ЄСВ платникам, щодо яких були прийняті рішення про застосування спецсанкцій протягом строку застосування таких санкцій

В яких випадках податківці мають право не повертати помилково сплачений ЄСВ?

ДПС у Тернопільській області у зв’язку з прийняттям Закону України від 10.08.2023 №3317-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо застосування спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» (далі – Закон №3317) та з метою неухильного дотримання контролюючими органами Закону України від 08.07.2010 №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон №2464) повідомляє, що Законом №3317 внесено зміни до Закону №2464. Зокрема, частину тринадцяту статті 9 доповнено абзацом другим такого змісту:

Не підлягають поверненню помилково та/або надміру сплачені суми єдиного внеску платникам, щодо яких у порядку, встановленому Законом України «Про санкції», прийняті рішення про застосування спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), протягом строку застосування таких санкцій.

Джерело: ДПС у Тернопільській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»