• Посилання скопійовано

Медичний висновок та е-лікарняний: в чому різниця та як оформлюється?

Лікар створює МВТН в Е-системі охорони здоров’я на підставі медичних записів. На підставі МВТН формується електронний листок непрацездатності

Медичний висновок та е-лікарняний: в чому різниця та як оформлюється?

Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області повідомляє, що медичний висновок про тимчасову непрацездатність та е-лікарняний, який є електронним аналогом паперового листка непрацездатності, — два різні електронні документи, тісно пов’язані між собою, оскільки засвідчують факт тимчасової непрацездатності людини, тому необхідно розуміти різницю між ними. 

Медичний висновок про тимчасову непрацездатність (МВТН) — це електронний документ, який:

  • засвідчує тимчасову непрацездатність;
  • містить висновок лікаря за результатами медичної експертизи з тимчасової втрати працездатності;
  • є підставою для створення е-лікарняного.

Лікар створює МВТН в Електронній системі охорони здоров’я на підставі медичних записів (включаючи основні дані, що містяться у сімейного лікаря, такі як паспортні дані, реєстраційний номер облікової картки платника податків, номер мобільного телефону тощо).

На підставі МВТН формується електронний листок непрацездатності.

Е-лікарняний (листок непрацездатності в електронному вигляді) — електронний документ, який:

  • засвідчує факт тимчасової непрацездатності;
  • є підставою для звільнення від роботи, оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності за рахунок роботодавця, призначення матеріального забезпечення та надання соціальних послуг відповідно до законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Е-лікарняний формується в Електронному реєстрі листків непрацездатності Пенсійного фонду України на підставі успішно створеного МВТН або рішення органу опіки та піклування.

Дізнатися про формування е-лікарняного можливо через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Про статуси е-лікарняних — за посиланням.

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»