• Посилання скопійовано

Допомогу при народженні дитини можуть збільшити!

Законопроєктом №11072 пропонується встановити розмір допомоги при народженні першої дитини в сумі, кратній 150 прожиткових мінімумів, другої – 100, третьої і кожної наступної дитини – 50. Нині така допомога становить 41 280 грн

Допомогу при народженні дитини можуть збільшити!

Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту розповідає, що законопроєктом про внесення змін до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» щодо розміру допомоги при народженні (усиновленні) дитини та встановлення державної допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку (реєстр. №11072), поданим народним депутатом України Саладухою О.В. та іншими народними депутатами України, пропонується:

збільшити розмір державної допомоги при народженні (усиновленні) дитини, а саме встановити, що:

  • допомога при народженні дитини надається у сумі, кратній 150 розмірам прожиткового мінімуму, – на першу дитину;
  • кратній 100 розмірам прожиткового мінімуму, – на другу дитину; кратній 50 розмірам прожиткового мінімуму, – на третю і кожну наступну дитину;
  • допомога при усиновленні дитини призначається у розмірі, встановленому для виплати допомоги при народженні першої дитини;
  • передбачити, що виплата допомоги здійснюється одноразово у двадцятикратному розмірі прожиткового мінімуму при народженні дитини, решта суми допомоги на першу – третю і кожну наступну дитину виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України;
  • встановити, що одноразова натуральна допомога «пакунок малюка» надається у строк, що не перевищує 30 календарних днів з дня народження дитини у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Під час обговорення члени Комітету підтримали законопроєкт, оскільки на сьогоднішній день вкрай важливо підтримати батьків, які у складний час повномасштабної війни ухвалюють непросте рішення щодо народження дитини. Після того, як у 2014 році держава відмовилась від прив’язки розміру допомоги при народженні дитини до прожиткового мінімуму, можливості батьків ефективно використати цю допомогу на потреби дитини суттєво скоротились через інфляційні процеси.

Також члени Комітету зазначили, що після ухвалення законопроєкту за основу головний комітет може скорегувати розмір виплат при народженні відповідно першої, другої третьої та кожної наступної дитини.

***

Читайте також: З 2025 року допомогу при народженні дитини пропонують прив’язати до прожиткового мінімуму

Джерело: Комітет з питань молоді і спорту

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»