• Посилання скопійовано

Коли страхові виплати треба повертати до ПФУ?

Страхові виплати треба буде повернути у разі, якщо з’ясувалося, що їх призначено на підставі документів, які містять неправдиві відомості. Надміру отримані суми страхових виплат громадянин повинен повернути на рахунок ПФУ

Коли страхові виплати треба повертати до ПФУ?

Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області розповідає, що страхові виплати – це кошти, що виплачуються застрахованим особам у разі настання страхового випадку.

Здійснення страхових виплат від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, і надання соціальних послуг з 01.01.2023 входить до компетенції Пенсійного фонду України.

Порядок та умови призначення страхових виплат та надання соціальних послуг визначено законодавством. Однак законодавством передбачено й випадки, коли страхові виплати мають бути повернені державі.

Страхові виплати треба буде повернути у разі, якщо з’ясувалося, що їх призначено на підставі документів, які містять неправдиві відомості.

Надміру отримані суми страхових виплат громадянин повинен повернути на рахунок Пенсійного фонду України за такими реквізитами:

  • Одержувач – Пенсійний фонд України
  • ЄДРПОУ – 00035323
  • МФО – 300465
  • Рахунок – №UA633004650000025608302300598 відкритий в АТ «Державний ощадний банк України».

У разі неповернення надміру виплачених коштів добровільно вирішується питання про їх стягнення в судовому порядку.

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»