• Посилання скопійовано

У разі відсутності технічного доступу до ЄРЛН - виписка паперового листка непрацездатності: законопроєкт

Законопроєктом №11418 передбачено отримання лікарняних на підставі паперового листка непрацездатності, якщо лікар не має технічного доступу до електронної системи охорони здоров’я для формування електронного медвисновку про тимчасову непрацездатність

У разі відсутності технічного доступу до ЄРЛН - виписка паперового листка непрацездатності: законопроєкт

22 липня 2024 року у ВРУ зареєстровано законопроєкт №11418 «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо врегулювання питань видачі, продовження та перевірок обґрунтованості видачі листків непрацездатності».

Як зазначено у пояснювальній записці, метою законопроєкту є забезпечення можливості для пацієнтів у випадку, коли відсутність у лікуючого лікаря технічного доступу до електронної системи охорони здоров’я унеможливлює формування електронного медичного висновку про тимчасову непрацездатність, отримати допомогу по тимчасовій непрацездатності на підставі паперового листка непрацездатності; вдосконалення процесу перевірки листків непрацездатності уповноваженими особами.

Проєктом Закону передбачається:

1. Використання паперових та електронних листків непрацездатності як підстави для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності

2. Унормовання питання засвідчення копій паперових листків непрацездатності.

3. Удосконалення процесу проведення перевірок листків непрацездатності та документів, що є підставою для їх формування. Зокрема, закріплено, що перевірки медичних висновків про тимчасову непрацездатність мають право робити тільки уповноважені лікарі, тобто лікарі відповідної кваліфікації та досвіду роботи.

4. Внесення зміни до процесу повернення коштів страхової виплати в разі встановлення необґрунтованості видачі листка непрацездатності.

У разі прийняття Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Брік Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»