• Посилання скопійовано

Підкориговано порядки розгляду скарг на рішення Пенсійного фонду

Порядки приведено у відповідність до чинного законодавства

Підкориговано порядки розгляду скарг на рішення Пенсійного фонду

Пенсійний фонд постановою від 21.11.2017 р. №27-1 (зареєстрована в Мін'юсті  15.12.2017 р. за №1516/31384) вніс зміни до:

 

1) Порядку розгляду органами Пенсійного фонду України скарг на рішення про накладення штрафу, нарахування пені та заяв страхувальників при узгодженні ними вимоги про сплату недоїмки із сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, затвердженого постановою ПФУ від 19.12.2003 р. №21-2:

  • виключено норму, зігдно з якою скарга та/або заява мала бути скріплена печаткою юридичної особи;
  • уточнено, що скарга на рішення регіональних органів, утворених шляхом злиття (приєднання) територіальних органів, подається до Пенсійного фонду України;
  • визначено, що інформація, яка стала відома посадовим особам Пенсійного фонду під час розгляду скарг, обробляється з урахуванням вимог Закону України “Про захист персональних даних” та не підлягає розголошенню;
  • у додатках 3 - 8 цифри “200_” замінено цифрами “20__”.

 

2) Порядку розгляду скарг на рішення органів Пенсійного фонду України щодо пенсійного забезпечення, затвердженого постановою ПФУ від 12.10.2007 р. №18-6:

  • слова “у містах та районах” у всіх відмінках замінено словами “об’єднаними управліннями” у відповідних відмінках;
  • слово “інвалідів” замінено словами “осіб з інвалідністю”;
  • виключено посилання на Інструкцію про порядок обліку, зберігання і використання документів, справ, видань та інших матеріальних носіїв інформації, які містять службову інформацію, в Пенсійному фонді України та його органах, затверджену постановою ПФУ від 27.06.2002 р. №11-1 у зв'язку з втратою нею чинності.

 

3) У Пам'ятці (додатку 3) до Порядку подання та оформлення документів для призначення пільгової пенсії та перерахування підприємствами та організаціями коштів на її виплату, затвердженого постановою ПФУ від 25.01.2008 р. №3-2, уточнено, що пільгові пенсії можуть призначатися працівникам, які працюють (працювали) на виробництвах, роботах за професіями і на посадах, не передбачених Списком № 1 та Списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженими постановою КМУ від 24.06.2016 р. № 461.

 

Ця постанова набере чинності з дня її офіційного опублікування.

***

Читайте також: Інструкція про порядок обчислення і сплати пенсійних внесків зазнала змін 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Пенсійний фонд України

Рубрика: Право і відповідальність/Оскарження

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оскарження»