• Посилання скопійовано

Україна не визнає документи Криму: перевірте правомірність держреєстрації у партнерів

Наслідком невизнання Україною зміни територіальної приналежності Криму є невизнання правомірності будь-яких документів, виданих окупаційною владою в Криму, в тому числі документів про держреєстрацію суб’єктів господарювання

Україна не визнає документи Криму: перевірте правомірність держреєстрації у партнерів

Асоціація платників податків України звертає увагу суб’єктів господарювання на те, що частиною 3 пункту 12.3 статті 12 Закону  України від 12.08.14 №1636 «Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України» з 1 червня 2014 року анульовано податкову реєстрацію осіб, які станом на 31 травня 2014 року мали місцезнаходження або місце проживання та перебували на обліку в контролюючих органах на території Автономної Республіки Крим або міста Севастополя.

В той же час наслідком невизнання Україною зміни територіальної приналежності Криму є невизнання правомірності будь-яких документів, виданих окупаційною владою в Криму, в тому числі документів про державну реєстрацію суб’єктів господарювання.

Міністерством юстиції України затверджено наказ від 23.07.14 №1197/5 «Про проведення реєстраційних дій щодо юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, місцезнаходженням / місцем проживання яких є Автономна Республіка Крим та місто Севастополь», який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 24.07.14 за №859/25636. Наказом визначено Перелік реєстраційних служб територіальних органів Міністерства юстиції України, державні реєстратори яких проводять реєстраційні дії щодо юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, місцезнаходженням / місцем проживання яких є Автономна Республіка Крим та місто Севастополь.

Виходячи з перерахованих норм, Асоціація платників податків України рекомендує суб’єктам господарювання України при укладенні господарських договорів з суб’єктами господарювання з місцезнаходженням  (місцем проживання) на території ВЕЗ «Крим» пересвідчитись щодо наявності у таких суб’єктів правомірної державної реєстрації.

Джерело: Асоціація платників податків України

Рубрика: Право і відповідальність/Договірні відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Договірні відносини»