• Посилання скопійовано

Спільний транзит товарів: що нового?

Мінфін розробив проєкт Постанови для поступового наближення законодавства України до митного законодавства ЄС та реалізації положень Закону «Про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи»

Спільний транзит товарів: що нового?

Мінфін на своєму вебсайті розмістив проєкт Постанови, яка вносить зміни до Порядку застосування режиму спільного транзиту, зокрема, в постанови КМУ:

З текстом проєкту можна ознайомитись за посиланням

Очікується, що постанова набере чинності з дня її опублікування, крім пунктів, що стосуються змін до переліку товарів та винятків, коли забезпечення сплати митних платежів не надається (вони наберуть чинності з 7 листопада 2022 року).

Нагадаємо, що ч. 2 ст. 305 ПКУ передбачено обов’язкове надання митним органам забезпечення сплати митних платежів під час ввезення на митну територію України або переміщення територією України прохідним та внутрішнім транзитом товарів за затвердженим КМУ переліком.

Наразі перелік товарів, ввезення яких на митну територію України або переміщення територією України прохідним та внутрішнім транзитом здійснюється за умови обов’язкового надання митним органам забезпечення сплати митних платежів, затверджено постановою КМУ від 21.05.2012 р. №461.

Однак він охоплює лише до 30% кодів товарів згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності. Тому планується перегляд та розширення Переліку таких товарів.

Крім того, доповнюється перелік винятків, коли забезпечення сплати митних платежів під час переміщення територією України прохідним та внутрішнім транзитом товарів, зазначених у переліку, не надається.

Також проєктом Постанови пропонується затвердити нормативні значення розрахункових показників (коефіцієнтів) платоспроможності (фінансової стійкості) та ліквідності підприємства за даними річної (проміжної) фінансової звітності для надання дозволу на застосування спеціального транзитного спрощення.

***

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Договірні відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Договірні відносини»