• Посилання скопійовано

Зміни до Порядку проведення перевірок платників ЄСВ

10 жовтня КМУ вніс зміни до Порядку проведення Пенсійним фондом України та його територіальними органами планових та позапланових перевірок платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

Проект цього акта було розроблено на виконання Національного плану дій на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010 — 2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава». Зокрема, передбачається перегляд критеріїв оцінки ступеня ризику від здійснення господарської діяльності платників єдиного внеску — з метою зменшення кількості та частоти здійснення перевірок, звуження кола суб’єктів господарювання, які підпадають під визначення високого та середнього ступеня ризику.
Як відомо, Порядком проведення органами Пенсійного фонду України планових та позапланових перевірок платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, який затверджено постановою КМУ від 09.03.2011 р. №233, визначено підстави для проведення планових та позапланових перевірок, а також умови, строки, періодичність їх проведення залежно від ступеня ризику.
Критеріями, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності щодо нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та інших платежів, контроль за нарахуванням та сплатою яких покладено на Пенсійний фонд України, є порушення порядку нарахування єдиного внеску, а також порядку сплати єдиного внеску та подання звітності органам ПФУ.
Прийняте урядом рішення сприятиме здійсненню перевірок у першу чергу тих платників, які порушують законодавство у сфері загальнообов’язкового державного соціального страхування, та загалом — зменшенню кількості планових перевірок платників. Також передбачається, що кількість платників, які належатимуть до високого ступеня ризику, зменшиться майже у чотири рази.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»