• Посилання скопійовано

Установлено порядок контролю за дотриманням ліцензійних умов господарювання щодо проведення земельних торгів

Наказ Мінагрополітики від 12.09.2012 р. №559

Мінагрополітики затверджено Порядок контролю за дотриманням Ліцензійних умов провадження господарської діяльності щодо проведення земельних торгів.
Згідно з наказом контроль за дотриманням суб'єктами господарювання вищезгаданих ліцензійних умов здійснює орган ліцензування шляхом проведення планових і позапланових перевірок.
Наказом визначаються особливості проведення таких планових і позапланових перевірок, серед яких: організація перевірок, права та обов'язки комісії з перевірки, порядок перевірки та оформлення результатів перевірки тощо.
Слід зазначити, що планові перевірки дотримання ліцензіатами ліцензійних умов проводяться не частіше ніж один раз на 5 років.
Строк здійснення планової перевірки не може перевищувати 15 робочих днів, а для суб'єктів малого підприємництва — 5 робочих днів.
Орган ліцензування здійснює планові перевірки за умови письмового повідомлення суб'єкта господарювання про проведення такої перевірки не пізніш ніж за 10 днів до дня проведення перевірки.
Своєю чергою, позапланові перевірки здійснюються органом ліцензування на підставах, визначених законами «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» і «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».
При проведенні позапланових перевірок розглядаються тільки ті питання, необхідність перевірки яких стала підставою для здійснення цих перевірок, з обов'язковим зазначенням цих питань у посвідченні на проведення перевірки.
Строк здійснення позапланової перевірки не може перевищувати 10 робочих днів, а щодо суб'єктів малого підприємництва — 2 робочих днів.
Також слід зазначити, що за нормами наказу продовження терміну здійснення планової або позапланової перевірки не допускається.
Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»