• Посилання скопійовано

Кількість судових розглядів за участю органів Міндоходів зменшилась на 8%

По сравнению с соответствующим периодом прошлого года количество разбирательств дел в суде уменьшилось на 10 тыс., или на 8 процентов

Кількість судових розглядів за участю органів Міндоходів зменшилась на 8%

У І півріччі поточного року на розгляді у судах перебувало понад 104 тис. справ за участю податкових органів Міндоходів на загальну суму 167,1 млрд. грн. Порівняно з відповідним періодом минулого року їх кількість зменшилася на 10 тис., або на 8 відсотків. З усієї кількості справ 68 тис. – це справи, які порушені у попередніх роках.

Експерти Міндоходів таку тенденцію до зменшення вважають цілком закономірною. Підвищення рівня позовної роботи та практика досудового вирішення спорів з платниками дозволяє врегулювати їх ще на початкових стадіях розгляду.   

З усіх категорій справ, розглянутих у 2013 році, правомірність податкових позовів Міндоходів визнано у 31,5 тис. справ на загальну суму 23,1 млрд. гривень.

На користь платників податків вирішено майже 6 тис. справ, загальна сума яких 16,3 млрд. грн.

Джерело: Міністерство доходів і зборів України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»