• Посилання скопійовано

НКЦПФР повідомлятиме про перевірки через свій сайт

НКЦПФР зобов’язана не лише письмово повідомляти емітента про проведення планової перевірки, а і розміщувати план-графік перевірок на своєму офіційному веб-сайті

НКЦПФР повідомлятиме про перевірки через свій сайт

НКЦПФР внесла зміни до Порядку проведення перевірок діяльності емітентів цінних паперів. 

Змінами встановлено, що датою, з якої починається відлік строку для визначення початку наступної планової перевірки, є дата закінчення попередньої планової перевірки.

НКЦПФР зобов’язана не лише письмово повідомляти емітента про проведення планової перевірки, а і розміщувати план-графік перевірок на своєму офіційному веб-сайті.

Порядком також доповнено перелік підстав для проведення позапланових перевірок. Так, позапланова перевірка може проводитися:

1) на виконання судових рішень, на вимогу правоохоронних органів та інших органів державної влади у межах повноважень, визначених законодавством;

2) з метою перевірки виконання рішень НКЦПФР щодо усунення порушень законодавства про цінні папери;

3)  у разі неподання у встановлений строк суб'єктом перевірки документів на письмовий запит НКЦПФР щодо здійснення безвиїзної перевірки, а також письмових пояснень про причини, які перешкоджають поданню таких документів;

4) виявлення та підтвердження недостовірності в документах, наданих суб'єктом перевірки на письмовий запит НКЦПФР, у тому числі на запит щодо здійснення безвиїзної перевірки, та/або якщо такі документи не дають змоги оцінити виконання суб'єктом перевірки вимог законодавства про цінні папери (Рішення НКЦПФР від 28.08.2013 р. №1600).

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»