• Посилання скопійовано

Перевірки у сфері страхового фонду документації проводитимуться по-новому

Контроль у сфері страхового фонду документації здійснюється шляхом проведення планових та позапланових інспекційних перевірок

Перевірки у сфері страхового фонду документації проводитимуться по-новому

Мін'юст затвердив Положення про проведення інспекційних перевірок у сфері страхового фонду документації України. Положення визначає організаційні засади та порядок проведення Укрдержархівом інспекційних перевірок додержання вимог законодавства у сфері створення, формування, ведення та використання страхового фонду документації суб'єктами державної системи страхового фонду документації.

Положення поширюється на діяльність міністерств, інших центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів влади АРК, органів місцевого самоврядування, юридичних осіб та фізичних осіб, які здійснюють підготовку і постачання документів для формування та ведення страхового фонду документації України.

Так, контроль у сфері страхового фонду документації здійснюється шляхом проведення планових та позапланових інспекційних перевірок.

Плани інспекційних перевірок оприлюднюються на офіційному веб-сайті Укрдержархіву в установлені законодавством строки.

Підставами для проведення позапланової інспекційної перевірки є:

- звернення органів влади, фізичних та юридичних осіб щодо порушень суб'єктами державної системи страхового фонду документації вимог законодавства у сфері страхового фонду документації;

- перевірка виконання суб'єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення планових заходів;

- подання суб'єктом господарювання письмової заяви про проведення інспекційної перевірки на його бажання.

Під час проведення позапланової інспекційної перевірки перевіряються лише ті питання, необхідність перевірки яких стала підставою для здійснення цього заходу, з обов'язковим зазначенням цих питань у направленні на проведення перевірки.

Строк проведення планової інспекційної перевірки суб'єктів державної системи страхового фонду документації не може перевищувати 15 робочих днів, а для суб'єкта малого підприємництва - 5 робочих днів, якщо інше не передбачено законом.

Строк проведення позапланової інспекційної перевірки не може перевищувати 10 робочих днів, а для суб'єктів малого підприємництва - 2 робочих днів, якщо інше не передбачено законодавством (Наказ Мін'юсту від 29.11.2013 р. №2541/5). 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»