• Посилання скопійовано

Розслідування нещасного випадку в умовах мораторію: поради Держгірпромнагляду

Держгірпромнагляд надав роз'яснення щодо здійснення заходів держнагляду під час проведення спеціальних розслідувань нещасних випадків на виробництві

Розслідування нещасного випадку в умовах мораторію: поради Держгірпромнагляду

Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки у листі від 05.09.2014 р. № 6785-6/5-10/6/14 нагадала, що перевірки підприємців (крім Державної фіскальної служби України) здійснюються протягом серпня - грудня 2014 року виключно з дозволу Кабінету Міністрів України або за заявкою суб'єкта господарювання щодо його перевірки.

Оскільки отримання дозволу Кабінету Міністрів України на здійснення заходів державного нагляду (контролю) на підприємстві, де стався нещасний випадок, передбачає попереднє погодження такого заходу з усіма центральними органами виконавчої влади, що призведе до затягування строків спеціального розслідування та порушення конституційних прав потерпілих працівників і членів їх сімей на соціальний захист у зв'язку з нещасним випадком, служба пропонує:

- до матеріалів спеціального розслідування нещасних випадків, крім інших документів, долучати копії документів останніх перевірок стану охорони праці на підприємствах, що стосуються нещасного випадку і проводились до його настання;

- у розділі 2 акта за формою Н-5 зазначити недоліки в організаціях роботи з охорони праці на підприємстві за результатами розгляду спеціальною комісією документації підприємства (служби охорони праці, відділу кадрів тощо);

- у розділі 4 акта за формою Н-5 зазначити узагальнені результати останньої перевірки стану охорони праці на підприємстві, які безпосередньо стосуються нещасного випадку.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»