• Посилання скопійовано

З 2016 року бізнес перевірятимуть тільки раз на рік

Мінекономрозвитку затвердило план комплексних перевірок підприємств на 2016 рік, який передбачає суттєве поліпшення умов для роботи бізнесу

З 2016 року бізнес перевірятимуть тільки раз на рік

Про це нагадує Мінекономрозвитку. Раніше про це ми уже говорили тут >>>

З нового року кілька органів державного нагляду (контролю) зможуть перевіряти підприємство тільки одночасно, а не по черзі, як це було раніше.

«Захистити бізнес від надмірного втручання органів державного контролю у діяльність є однім із завдань Мінекономрозвитку», - підкреслює заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України – керівник апарату Юлія Клименко.

До Плану комплексних планових заходів державного нагляду (Наказ Мінекономрозвитку від 30.11.2015 № 1553) увійшли понад 13 тисяч компаній різних форм власності, з різних секторів економіки та з різними ступенями ризику.

Нагадаємо, законопроекти  №2531а№2418а та №2422а, які передбачають обмеження термінів та кількості перевірок, ще очікують на друге читання у ВРУ. Докладніше про ці проекти читайте тут>>

Отже, Мінекономрозвитку скористалось ст. 4  чинного Закону України № 877 «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» для прискорення втілення реформи державного контролю.

Вже сьогодні 13 тисяч суб’єктів бізнесу знатимуть, коли до них прийдуть із перевіркою та хто саме прийде. Перевірка відбуватиметься у визначений термін та раз на рік. Усі органи контролю, які запланували перевірити даного суб’єкта, зможуть його перевірити виключно у визначені дати. Суттєва перевага полягає ще й у тому, що планова перевірка не може перевищувати п'ятнадцяти робочих днів, а для суб'єктів малого підприємництва - п'яти робочих днів, якщо інше не передбачено законом.

Сьогодні різні органи держнагляду проводять перевірки суб’єктів господарювання протягом року в довільному порядку, що відволікає ресурси бізнесу. В Плані комплексних планових заходів державного нагляду (контролю) органів державного нагляду (контролю) на 2016 рік зазначені: назва суб’єкта господарювання, ідентифікаційний код або реєстраційний номер облікової картки платника податків фізичної особи – підприємця, перелік органів державного нагляду (контролю), які мають перевірити цього суб’єкта господарювання та дата початку проведення комплексного планового заходу.

Кожен орган перевірки, зазначений у комплексному плані, зобов'язаний дотримуватися дати початку перевірки, а також привести у відповідність дату зазначену у його плані заходів державного нагляду (контролю).

План комплексних планових заходів державного нагляду (контролю) органів державного нагляду (контролю) на 2016 рік  (завантажити в форматі XLS)

На підставі: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»