• Посилання скопійовано

Неподана звітність може призвести до позапланової перевірки

При неподанні або несвоєчасному поданні суб’єктом господарювання податкової звітності в установлений строк, керівником контролюючого органу може бути прийнято рішення про проведення документальної позапланової перевірки

Неподана звітність може призвести до позапланової перевірки

ДФС у Тернопільській області нагадує, що обставини, за яких може проводитися документальна позапланова перевірка, визначені у п. 78.1 ПКУ.

Документальна позапланова перевірка здійснюється, зокрема, якщо платником податків не подано в установлений законом строк податкову декларацію, розрахунки, звіт про контрольовані операції або документацію з трансфертного ціноутворення, якщо їх подання передбачено законом (пп. 78.1.2 ПКУ).

Поряд з цим п. 78.4 ПКУ визначено, що про проведення документальної позапланової перевірки керівник контролюючого органу приймає рішення, яке оформлюється наказом.

Право на проведення документальної позапланової перевірки платника податків надається лише у випадку, коли йому до початку проведення зазначеної перевірки вручено під розписку копію наказу про проведення документальної позапланової перевірки.

Отже, при неподанні або несвоєчасному поданні суб’єктом господарювання податкової звітності в установлений законом строк, керівником контролюючого органу може бути прийнято рішення про проведення документальної позапланової перевірки.

При цьому тривалість перевірок не повинна перевищувати:

  • 15 робочих днів - для великих платників податків,
  • 5 робочих днів - для  суб’єктів малого підприємництва,
  • 3 робочі дні - для фізичних осіб - підприємців, які не мають найманих працівників,
  • 10 робочих днів - для інших платників податків.

****

Читайте також: 

Документальні податкові перевірки - тривалість проведення та умови продовження

Внаслідок одного судового рішення позапланові перевірки прийдуть на понад 900 підприємств (+повний перелік)

Як уникнути планової податкової перевірки

Усі новини на тему>>>

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»