• Посилання скопійовано

Перевірка за заявою платника податку - у які терміни?

У Податковому кодексі відсутня норма щодо обов'язкового проведення контролюючим органом перевірки за заявою платника податків та строків для прийняття рішення про призначення такої перевірки

Перевірка за заявою платника податку - у які терміни?

ДФСУ у листі 28.10.2016 р. №11397/Є/99-99-14-03-03-14 нагадує, що згідно з пп. 75.1.2 ПКУ документальна позапланова перевірка не передбачається у плані роботи контролюючого органу і проводиться за наявності хоча б однієї з обставин, визначених ПКУ. Перелік обставин, за наявності яких податківці можуть призначити документальну позапланову перевірку, передбачено п. 78.1 ПКУ.

Як відомо, у разі надходження заяви платника податків про проведення перевірки з урахуванням п. 78.2 та п. 78.4 ПКУ керівником контролюючого органу може бути прийнято рішення про проведення перевірки такого платника податків. Проте у листі податківці зауважують, що у Податковому кодексі відсутня норма щодо обов'язкового проведення контролюючим органом перевірки за заявою платника податків та строків для прийняття рішення про призначення такої перевірки.

***

Що ще можна прочитати на тему перевірок?

Перевірки бізнесу по-новому: прийнято ряд законів 

- Неподана звітність може призвести до позапланової перевірки 

- Документальні податкові перевірки - тривалість проведення та умови продовження

ВАСУ: одна відмова у відповіді на запит податківців – лише одна перевірка 

ДФС доводитиме безтоварність операцій за новими Методрекомендаціями 

Усі новини на тему>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»