• Посилання скопійовано

Підприємства, перевірені у 2017 році, у 2018 році перевіряти не можна - ДРС

Якщо діяльність суб'єкта господарювання віднесена до високого ступеня ризику та щодо нього проводилась перевірка у 2017 році, то проведення планового заходу щодо цього суб'єкта господарювання у 2018 році не допускається

Підприємства, перевірені у 2017 році, у 2018 році перевіряти не можна - ДРС

Держрегуляторна служба у листі від 01.09.2017 р. №7498/0/20-17 звертає увагу, що періодичність здійснення органом державного нагляду (контролю) перевірки за діяльністю суб'єктів господарювання залежить від ступеня ризику, до якого ця діяльність віднесена.

Якщо не затверджені критерії розподілу суб'єктів господарювання за ступенями ризику їх господарської діяльності, періодичність проведення планових заходів та перелік питань для їх здійснення, то такі суб'єкти господарювання вважаються суб'єктами господарювання з незначним ступенем ризику та підлягають державному нагляду (контролю) не частіше одного разу на п'ять років.

Наприклад, планові заходи здійснюються органом державного нагляду (контролю) за діяльністю суб'єктів господарювання, яка віднесена до високого ступеня ризику не частіше одного разу на два роки. Таким чином, якщо діяльність суб'єкта господарювання віднесена до високого ступеня та щодо цього суб'єкта господарювання проводився плановий захід у 2017 році, то проведення планового заходу щодо цього суб'єкта господарювання у 2018 році не допускається.

***

Читайте також:

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»