• Посилання скопійовано

Увага! План-графік проведення документальних планових перевірок податківцями на 2018 рік

План складається з чотирьох розділів та містить дані про перевірки юросіб, фінансових установ, постійних представництв та представництв нерезидентів, самозайнятих осіб та платників податків - юросіб, які перевірятимуться з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати ПДФО, військового збору та ЄСВ

Увага! План-графік проведення документальних планових перевірок податківцями на 2018 рік

Нагадаємо, що одним із нововведень Податкового кодексу є те, що план-графік документальних планових перевірок тепер буде відкритим для загалу та сформований на цілий рік. Оприлюднюватись він повинен до 25 грудня  року, що передує року, в якому проводитимуться такі документальні планові перевірки  

З огляду на це, сьогодні, 22 грудня, ДФСУ оприлюднила план-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2018 рік. План складається з чотирьох розділів: 

 

  • Розділ І - документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб (понад 5000). (Завантажити >>)
  • Розділ ІІ - документальні планові перевірки фінансових установ, постійних представництв та представництв нерезидентів (близько 200) (Завантажити >>)
  • Розділ ІІІ - документальні планові перевірки самозайнятих осіб (понад 2000) (Завантажити >>)
  • Розділ ІV - документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (понад 500) (Завантажити >>)

 

Нагадаємо, що до цього плану відбиралися платники податків, які мають ризик щодо несплати податків та зборів, невиконання іншого законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи.

Порядок формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків затверджено наказом № 524. Цим Порядком визначено критерії ризиків від провадження діяльності платників податків, які поділено за ступенями значущості (високий, середній, незнач­ний). 

Періодичність проведення документальних планових перевірок платників визначалася залежно від ступеня ризику в діяльності платників податків. Від величини ризику й залежала періодичність планового контролю: що меншими будуть ризики платників, то рідшими будуть візити податківців. Докладніше про податкові перевірки у 2018 році ми писали тут>>

***

Хто ще перевірятиме бізнес у 2018 році - читайте тут>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»