• Посилання скопійовано

Перевірки бізнесу в 2019 році відбуватимуться за попереднім планом, — Гройсман

В. Гройсман виступає за впровадження в Україні ризикоорієнтованого підходу до перевірок підприємств вже з січня наступного року

Перевірки бізнесу в 2019 році відбуватимуться за попереднім планом, — Гройсман

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман виступає за впровадження в Україні ризикоорієнтованого підходу до перевірок підприємств вже з січня наступного року. Про це він сказав під час «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді.

«Для нас неважливо – чи написано на розетці 220, чи ні. Для нас важливо – чи безпечний цей об’єкт для людей, чи ні», – сказав Володимир Гройсман.

Він наголосив, що контрольні перевірки можуть відбуватися – за попереднім планом і спеціальними чек-лістами, де чітко вказані ризики, які треба усунути. При цьому такі чек-лісти мають бути і на підприємстві.

«Це не каральна система, а звичайна європейська практика. Систему радянського нагляду ми зруйнували. Перевірки будуть ризикоорієнтованими, а не за формальними ознаками», – сказав Володимир Гройсман.

Одночасно він підкреслив, що будь-який тиск на підприємців – неприпустимий.

«Чесний бізнес має отримати повагу. І він її отримає», – додав Глава Уряду.

***

Читайте також: УВАГА! 30 контролюючих органів затвердили плани перевірок на 2019 рік

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»