• Посилання скопійовано

Не згодні з результатами перевірки органів держнагляду: коли звертатися до ДРС?

До ДРС можна оскаржити виключно випадки порушення посадовими особами органів державного нагляду процедури та строків здійснення контролю

Не згодні з результатами перевірки органів держнагляду: коли звертатися до ДРС?

ДРС нагадує, що питання проведення заходів державного нагляду (контролю) врегульовано Законом України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» (далі – Закон).

Перевірка – одна з форм здійснення державного нагляду (контролю). Згідно зі ст. 1 Закону заходами державного нагляду (контролю) є планові та позапланові заходи, які здійснюються у формі перевірок, ревізій, оглядів, обстежень та в інших формах, визначених законом.

Розпорядчі документи щодо усунення порушень вимог законодавства можуть бути оскаржені до відповідного центрального органу виконавчої влади або суду в установленому законом порядку.

Недотримання вимог Закону в частині здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності може бути оскаржено до ДРС.

Звертаємо увагу, що до ДРС можна оскаржити виключно випадки порушення посадовими особами органів державного нагляду (контролю) процедури та строків здійснення контролю.

Оцінка змісту акта або розпорядчого документа органу державного нагляду (контролю) про усунення порушень законодавства не може бути предметом оскарження до ДРС.

Звертаємо увагу, що порядок оскарження розпорядчих документів органів ДФСУ регулюється ПКУ.

Раніше ми вже оприлюднили відповіді на узагальнені запитання підприємців щодо планових перевірок та позапланових перевірок.

***

Читайте також:

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»