• Посилання скопійовано

ДПСУ та ДМСУ: набрала чинності постанова про поділ податківців та митників

Сьогодні, 20 березня, опублікована та набрала чинності постанова КМУ, якою розпочато поділ ДФСУ на податкову та митну служби

ДПСУ та ДМСУ: набрала чинності постанова про поділ податківців та митників

Нагадаємо, що 6 березня на своєму засіданні Кабмін затвердив:

  • Положення про Державну податкову службу України;
  • Положення про Державну митну службу України.

Зазначеними положеннями визначаються основні завдання, функції Державної податкової служби України та Державної митної служби України, а також закріплюються повноваження голів зазначених служб.

Тексти Положень можна завантажити тут>>

Вчора, 19 березня, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підписав постанову КМУ від 06.03.2019 р. №227 і вона була оприлюднена на сайті Кабінету Міністрів України.

А сьогодні, 20 березня, документ уже опублікований в "Урядовому кур'єрі" №54 (6417) та набрав чинності (крім пп. 27 пункту 4 Положення про Державну податкову службу України в частині ліцензування діяльності з виробництва, оптової, роздрібної торгівлі та зберігання пального, що набере чинності з 1 липня 2019 року).

Як повідомляють у Мінфіні, наступний етап реформи – Уряд у 7-денний термін після оприлюднення Положень має схвалити розпорядження про оголошення двох конкурсів на голів ДПС і ДМС. Конкурс проводитиме Національне агентство України з питань державної служби.

 

Зверніть увагу! 

Уряд 20 березня оголосив конкурс на голів податкової та митної служб. Про це повідомило Міністерство фінансів на своїй сторінці у Facebook.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»