• Посилання скопійовано

Зеленський ліквідував Нацкомфінпослуг

Зеленський підписав указ про припинення діяльності Нацкомфінпослуг. Це не «зрада» і не несподіванка; ліквідація комісії була передбачена прийнятим Верховною радою і підписаним Президентом Законом про "спліт" від 12.09.2019 р. №79-ІX

Зеленський ліквідував Нацкомфінпослуг

РБК-Україна повідомляє, що Президент України Володимир Зеленський підписав указ про припинення діяльності Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг). Для ліквідації Нацкомфінпослуг буде створена спеціальна комісія.

Відповідний указ був підписаний президентом 30 червня.

"Припинити Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, шляхом ліквідації", - йдеться в указі.

Головою комісії з ліквідації була призначена керівник апарату Нацкомфінпослуг Тетяна Галабудская. Вона повинна в тримісячний термін поінформувати про результати ліквідації.

Також президент доручив Кабінету міністрів вирішити питання використання об'єктів державної власності, які перебували в управлінні Нацкомфінпослуг.

Це не є щось несподіване, ліквідація Нацкомфінпослуг була передбачена прийнятим Верховною радою і підписаним Президентом Законом про "спліт" (Закон від 12.09.2019 р. №79-ІX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг»). Згідно з законом, НБУ стає регулятором страхових, лізингових, фінансових компаній, кредитних спілок, ломбардів і кредитних бюро, а НКЦПФР буде регулювати недержавні пенсійні фонди і фонди фінансування будівництва.

Нагадаємо, що з 1 липня Національний банк України вже прийняв повноваження з регулювання ринків небанківських фінансових послуг, про що повідомив тоді ще голова НБУ Яків Смолій.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»