• Посилання скопійовано

ВРУ підтримала у І читанні штрафи для бізнесу за відсутність масок у клієнтів

ВРУ підтримала у І читанні законопроєкт щодо введення адмінштрафів за відсутність масок у клієнтів. Штраф становитиме від 3400 до 5100 грн

ВРУ підтримала у І читанні  штрафи для бізнесу за відсутність масок у клієнтів

За інформацією ВРУ, 3 листопада було прийнято за основу 251 голосом «за» проєкт Закону №3890 "Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)".

Законопроєкт передбачає, що для юридичних осіб штрафи становитимуть від 200 до 300 н.м.д.г. (3400 грн – 5100 грн).

Штрафувати будуть:

  • за пропуск, допуск особи в громадські будівлі, споруди, громадський транспорт під час дії карантину без одягнених засобів індивідуального захисту, у тому числі респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, у тому числі виготовлених самостійно,
  • невжиття заходів щодо перебування людини в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті без такого засобу індивідуального захисту.

«Підприємство, установа, організація, громадянин – суб'єкт господарської діяльності сплачують штраф у розмірі від двохсот до трьохсот нмдг», – зазначено в тексті закону.

***

Читайте також: Як Уряд хоче штрафувати за порушення маскового режиму: вивчаємо законопроекти

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»