• Посилання скопійовано

Як Уряд хоче штрафувати за порушення маскового режиму: вивчаємо законопроекти

У Верховній Раді зареєстровано два урядові законопроекти, якими визначено розміри штрафів за невдягнену захисну маску при відвідуванні громадського місця. Для громадян це 170-255 грн, для бізнесу – 3400-5100 грн

Як Уряд хоче  штрафувати за порушення маскового режиму: вивчаємо законопроекти

Ми вже повідомляли, що 15 липня на черговому засіданні Уряд ухвалив законопроекти щодо штрафів для власників громадських місць за те, що відвідувачі не дотримуються маскового режиму. А також про штрафи для українців за недотримання маскового режиму. 

17 липня 2020 року ці урядові законопроекти були зареєстровані у Верховній Раді:

  • Проект Закону №3890 "Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)"

Ним пропонується запровадити штрафи у розмірі 200-300 н.м.д.г. (3400 грн - 5100 грн) за порушення підприємствами, підприємцями, установами, організаціями санітарного законодавства. А саме за пропуск, допуск особи в громадські будинки, споруди, громадський транспорт під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно. Штрафуватимуть і якщо не вжили заходів щодо перебування особи в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті без такого засобу індивідуального захисту.

Враховуючи запровадження вищезазначеної відповідальності підприємств, підприємців, установ, організацій, забезпечення належного застосування норм у цій сфері, необхідним є внесення змін до статті 47 вказаного Закону в частині визначення осіб, уповноважених видавати постанови про накладення штрафу за вказані правопорушення.

  • Проект Закону №3891 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)"

Цим законопроектом запроваджується адмінвідповідальність громадян за перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок. Відповідно до оновленої  ст. 44-3 КУпАП, штраф становитиме від 10 до 15 н.м.д.г. (170 - 255 грн).

Адмінпротоколи за фактом таких виявлених правопорушень будуть складати працівники Нацполіції та органів державної санітарно-епідеміологічної служби.

У разі прийняття ці закони наберуть чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»