• Посилання скопійовано

З 22 лютого буде діяти оновлена форма запиту ДПС на проведення зустрічної звірки

Мінфін виклав у новій редакції форму Запиту контролюючого органу на проведення зустрічної звірки

З 22 лютого буде діяти оновлена форма запиту ДПС на проведення зустрічної звірки

Мінфін наказом від 08.12.2020 р. №746 (зареєстрований в Мін'юсті від 01.02.2021 р. за №125/35747) виклав у новій редакції форму Запиту контролюючого органу на проведення зустрічної звірки.

Таким чином форма приведена у відповідність до вимог абзацу четвертого п. 73.5 ПКУ, абзаців першого та другого підпункту «а» підпункту 39.5.2.13 ПКУ  щодо отримання контролюючим органом під час проведення зустрічної звірки у порядку, передбаченому п. 73.5 ПКУ, інформації (документів), яка (які) необхідна (необхідні) для визначення відповідності умов контрольованої операції принципу «витягнутої руки» в ланцюгу постачання/ придбання товарів (робіт, послуг, інших об’єктів цивільних прав, що є предметом контрольованих операцій), від платників податків, які є сторонами контрольованої операції, що перевіряється, задіяні у вказаному ланцюзі, або платників податків та/або інших суб’єктів інформаційних відносин, які володіють інформацією, необхідною для визначення такої відповідності умов контрольованої операції.

Також форма запиту приводиться у відповідність до норм Закону №2155 та Закону №851.

Згідно з положеннями Типової інструкції з документування управлінської інформації в електронній формі та організації роботи з електронними документами в діловодстві, електронного міжвідомчого обміну, затвердженої постановою № 55змінюється редакція підпису у формі запиту контролюючого органу на проведення зустрічної звірки, а саме: зазначаються найменування посади керівника (його заступника або уповноваженої особи) контролюючого органу,  власне ім’я та прізвище особи.

Крім того, до форми внесено уточнюючю інформацію щодо реквізитів суб’єкта господарювання у частині зазначення серії паспорта фізичної особи у разі її наявності.

Цей наказ набере чинності через 10 календарних днів з дня, що настає за днем його офіційного опублікування. Його було опубліковано в "Офіційному віснику" від 12.02.2021 р. №11. Зміни почнуть діяти з 22 лютого.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»