• Посилання скопійовано

За ухилення від сплати податку на понад 14 млн грн - підозра директору: результати розслідування БЕБ

Директор товариства вніс у декларації підприємства завідомо неправдиві відомості та надалі подав їх до ДПС, в результаті чого ухилився від сплати податків на суму понад 14 млн грн

За ухилення від сплати податку на понад 14 млн грн - підозра директору: результати розслідування БЕБ

Детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України викрили службових осіб суб’єкта господарської діяльності в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Було встановлено групу осіб, які умисно та за попередньою змовою, документально оформили «нетипові» безтоварні операції з постачання соняшникової олії підприємству з ознаками «фіктивності» на загальну суму 86,6 млн грн.

Крім того, директор товариства вніс у податкові декларації підприємства завідомо неправдиві відомості та в подальшому подав їх до податкової служби, в результаті чого ухилився від сплати податків на суму понад 14 млн грн.

Співробітники БЕБ повідомили директору компанії про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Запобіжний захід не обирався.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками правопорушень: умисне ухилення від сплати податків (ст. 212), внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ст. 366), привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ст. 191) та кримінальне правопорушення, що вчинене групою осіб (ст. 28) КК України за процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора України триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: Бюро економічної безпеки України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»