• Посилання скопійовано

ДПС і далі перевірятиме торговців з питань застосування РРО

За інформацією ДПС, цього разу за результатами перевірки однієї із мереж магазинів виявлено порушення на суму понад 93 млн гривень

ДПС і далі перевірятиме торговців з питань застосування РРО

Державна податкова служба на постійній основі здійснює контроль за дотриманням податкового та іншого законодавства України суб’єктами господарювання, які здійснюють розрахункові операції у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Так, ДПС встановлено, що один із платників податків, який має мережу магазинів із реалізації електронної цифрової техніки (мобільних телефонів та аксесуарів до них), які належать до технічно складних побутових товарів, а також надає комплексні послуги населенню для якісного спілкування засобами зв’язку від провідних мобільних операторів, значний період часу не звітує до ДПС про виторги, проведені через реєстратори розрахункових операцій/програмні РРО.

За ініціативи ДПС працівники територіальних підрозділів податкового аудиту у січні – лютому 2023 року організували та провели 56 фактичних перевірок мережі магазинів, які здійснюють діяльність на території 17 областей України та у м. Києві.   

Так, під час проведення фактичних перевірок вказаної мережі магазинів податківці виявили та задокументовали порушення законодавства в частині порядку здійснення платником податків розрахункових операцій на загальну суму понад 93 млн гривень.

За результатами здійснених контрольно-перевірочних заходів, а також завдяки дієвому контролю та злагодженій роботі податкового аудиту платник податків знову декларує виторги, які безпосередньо впливають на обсяги отриманих ним доходів, а отже, на декларування та сплату ним податків.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»