• Посилання скопійовано

Мінекономіки оновить порядок перевірки обґрунтованості виплати матзабезпечення безробітним

Порядок розслідування страхових випадків та обґрунтованості виплати матеріального забезпечення приведуть у відповідність до чинного законодавства (зокрема, Закону №2622)

Мінекономіки оновить порядок перевірки обґрунтованості виплати матзабезпечення безробітним

12 липня Мінекономіки оприлюднило проєкт наказу Міністерства економіки України, Міністерства фінансів України, Міністерства внутрішніх справ України, яким пропонується затвердити новий Порядок розслідування страхових випадків та обґрунтованості виплати матеріального забезпечення (завантажити).

Розроблено його на виконання доручення прем’єр-міністра України Д. Шмигаля щодо забезпечення виконання положень Закону №2622-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праціˮ.

Проєктом акта визначається механізм розслідування страхових випадків та обґрунтованості призначення і виплати матеріального забезпечення (далі – розслідування), зокрема:

  • порядок обміну відповідною інформацією між Державним центром зайнятості, Мінфіном, Мін’юстом, ДПС, ПФУ та Адміністрацією Держприкордонслужби; 
  • порядок здійснення звірки/перевірки інформації (відомостей), поданих особою під час реєстрації або перереєстрації її як безробітного та протягом перебування особи у статусі зареєстрованого безробітного, на підставі якої (яких) надається статус зареєстрованого безробітного (особа перебуває у статусі зареєстрованого безробітного), призначається та виплачується матеріальне забезпечення на випадок безробіття, надаються соціальні послуги, а також відомостей, на підставі яких надається застрахованій особі допомога по частковому безробіттю;
  • порядок проведення перевірки у страхувальника, роботодавця або фізичної особи - підприємця, яка є застрахованою особою, у разі виявлення невідповідності (невідповідностей) інформації (даних) щодо особи за результатами проведення розслідування;  
  • складання відповідного акта за результатами проведення перевірки.

Зазначено, що розслідування здійснюватиметься з метою проведення звірки/перевірки достовірності інформації (відомостей), поданих особою під час реєстрації або перереєстрації її як зареєстрованого безробітного та протягом перебування особи у статусі зареєстрованого безробітного, на підставі якої (яких) надається статус зареєстрованого безробітного (особа перебуває у статусі зареєстрованого безробітного), призначається та виплачується матеріальне забезпечення на випадок безробіття, надаються соціальні послуги, а також інформації (відомостей), на підставі якої (яких) надається застрахованій особі допомога по частковому безробіттю. 

У разі затвердження та набрання чинності цим Порядком втратить чинність наказ Мінпраці, ДПАУ 
від 13.02.2009 р. №60/62 “Про затвердження Порядку розслідування страхових випадків та обґрунтованості виплати матеріального забезпечення безробітним”.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»